چنانچه حق نشر این فایل برای شرکت خاص یاهنرمند یا گروه موسیقی است ودرخواست حذف آن را دارد ما را مطلع سازد تا از روی سایت حذف گردد.
ریشه ساز قیچک به منطقه سیستان و بلوچستان باز میگردد. در این مناطق بیشتر این ساز را سرود میخوانند. قیچک در دهههای چهل و پنجاه با ایجاد کمی تغییر به سازبندی سازهای ملی اضافه شد و جای خود را در گروهنوازیهای موسیقی دستگاهی باز کرد. آلبوم تکنوازی قیچک با هنرمندی نسیم شیرافکن از موسسه ماهور منتشر شده است. فضای کلی آلبوم آرامش بخش و دلانگیز است. در این اثر هنرمند به شیوه و بیان کلاسیک موسیقی ایرانی پایبند بوده است. کار از دو بخش افشاری و چهارگاه تشکیل شده است. در بخش دوم شاهد تغییر مقام هستیم؛ و هنرمند آن را به زیبایی و ظرافتی خاص انجام داده است. انتشار اینگونه آثار از سازهایی که نوازندگان کمی دارند، به هرچه بارور شدن کارگان اجرایی این سازها کمک میکند.
دربارهی این اثر، به قلم محمدرضا فیاض میخوانیم:«تکنوازی قیچک نسیم شیرافکن از جهات گوناگون میتواند اثر ماندگار استاد فقید موسیقی ایرانی، محمدرضا لطفی را که در آلبومی با عنوان به یاد درویشخان در سال ۱۳۶۲ منتشر شد، تداعی کند. علت این تداعی تا حدی شکلی است: در آنجا لطفی در بخش اول آلبوم خود یک ماهور کلاسیک اجرا میکند و در بخش دوم، یک شور بسیار جسورانه، که گرچه ممکن است امروز از بسیاری جهات کلاسیک تلقی شود، اما در زمان انتشار، اثری بسیار ساختارشکنانه تلقی شد. شیرافکن هم در اینجا در بخش اول یک افشاری” کلاسیک” روی قیچک اجرا میکند، و در بخش دوم، یک چهارگاه کاملا آشناییزدایی شده. وجه شباهت دیگر، که البته تا این اندازه صوری نیست، تلاش برای روایتگری است. در هر دو مجموعه، تکنواز میکوشد با بهکارگیری عناصر موسیقی دستگاهی، داستانگو باشد. با این نگرش، پیشرفت موسیقی در محور زمان نزدیک به بیستوپنج دقیقه در هر دو اثر، از وجه روایی و دراماتیک پررنگی برخوردار میشود..»
—————————————————-
نسیم شیرافکن متولد ۱۳۶۱- تهران
-شروع موسیقی با ساز سه تار نزد استاد اعلاء ایجادی
-ادامه یادگیری نزد استاد مسعد شعاری
-بهره مندی از کلاس های استاد بهداد بابایی
-همکاری با گروه وزیری به سرپرستی استاد کیوان ساکت و اجراهای متعدد در تالار وحدت، ارسباران، توحید و همدان . . .
-تحصیل در رشته موسیقی در دانشگاه هنر و معماری
-فراگیری ساز کمانچه و قیچک نزد استاد اردشیر کامکار و استاد حمیدرضا خلعتبری